specialiteiten restaurant chinees / japans (teppan yaki)

  • asia-10-2019
  • asia-02
  • asia-03
  • asia-13
  • asia-12
  • asia-11

Japanse (Teppan Yaki) keuken

teppanyakiWie de japanse keuken echt wilt leren waarderen, moet eerst trachten de geest daarvan te doorgronden. Koken is, zoals bij zoveel Japanse tradities, een kunst die in harmonie gaat met de natuurlijke rangorde der dingen. In harmonie kiest de Japanner, afhankelijk van het seizoen, die gerechten die vers voorhanden zijn. Alle ingrediënten, sauzen en zelfs schotels, kommen en kopjes, vormen een gracieus geheel, vol decoratieve mogelijkheden.

 

Lees meer...

Teppan Yaki menu's & A la carte

Restaurant Asia heeft diverse Teppan Yaki menu's samengesteld. Het is tevens mogelijk een eigen menu samen te stellen met losse gerechten.

 

Bekijk menukaart

 

 

Sushi & Sashimi

Sushi (寿司) bestaat uit een hapje rijst van een paar centimeter in verschillende vormen, met daarop of daartussen de overige ingrediënten. Deze kunnen zijn: rauwe vis, rauwe garnalen, rauwe inktvis, maar ook gaar gemaakte vis, gebakken ei, of groenten. Bij de meeste soorten sushi wordt zeewier gebruikt dat in dunne velletjes wordt verwerkt.

 

Sashimi (刺身) is een Japans gerecht van verse, rauwe vis en schelpdieren die met een zeer scherp mes in dunne schijfjes gesneden wordt. De sashimi wordt geserveerd met sojasaus en wasabi. Sashimi lijkt op sushi. Het belangrijkste verschil is dat sashimi alleen uit vis of schelpdieren en versiering bestaat, terwijl sushi ook andere ingrediënten bevat.

 

Bekijk menukaart