Skip to main content

Chinese keuken

Restaurant Asia wordt al een aantal jaren als zeer goed aanbevolen door het culinaire tijdschrift "LEKKER".

Onze specialiteit? Laat u eens verrassen door onze creatieve chef-kok die speciaal voor u een verrassingsmenu samenstelt waar u heerlijk van zal genieten.

Heeft u iets te vieren? Laat het ons weten! Wij zorgen voor een memorabele avond!

Hieronder vind u een uitleg van de verschillende menu's:

Szechuan keuken

Szechuan is een gebied in China dat we ook het geografische hart van China mogen noemen. Het bestaat uit een bergachtig landschap dat doorsneden wordt door de rivier de Yangtze. Kom genieten van deze Chinese culinaire erfenis uit onze keuken. De smaken van de Szechuan-keuken variëren van kruidig en pittig, tot zout, zoet en zuur.

Cantonese keuken

De stad Guangzhou, het vroegere canton, is al 800 jaar een ontmoetingscentrum tussen oost en west, aan de zuidchinese zee. In de kookkunst van een samenleving weerspiegelt zich de diversiteit en kwaliteit van produkten en in Guangdong is een overvloed aan vers voedsel verkrijgbaar. De kookwijze van de Cantonese keuken is het roerbakken. Daartoe worden de ingrediënten in dunne plakjes of reepjes gesneden en in weinigolie op hoog vuur snel gebakken, zodat de buitenkant dicht schroeit en het produkt van binnen sappig blijft. De smaak van de Cantonese keuken is gevarieërd van zoet tot licht pikant.

Pekingeend menu

De eerste berichten over dit gerecht stammen uit de jaren 1330, toen het nog gewoon geroosterde eend heette. De meer gastronomische bereidingswijze stamt uit ongeveer 1500 tijdens de Ming Dynastie. Aan het hof in de toenmalige hoofdstad Nangking, was pekingeend een van de meest geliefde gerechten. Toen Peking de nieuwe hoofdstad werd, verhuisde niet alleen het hof, doch ook de pekingeend mee, omdat de Keizer niet buiten dit gerecht kon. De bereidingswijze van de pekingeend is dat de eend wordt gemarineerd waarna er lucht tussen vlees en huid worden geblazen. Na een dag drogen begint er een smaak aan de eend te komen. Daarna wordt de pekingeend in een speciale oven geroosterd.

Menu a la Chef Asia

Dit menu wordt speciaal door onze chef voor u samengesteld en geserveerd in gangen.

For Wor (Chinees / Mongoolse fondue)

For Wor vindt zijn herkomst waarschijnlijk in het koude noorden van China. Het is een uitgebreide maaltijd, waarbij de rauwe ingrediënten voor een korte tijd in een kokende kippebouillon gedompeld worden.